Bio

New Night Era performing live on stage

New Night Era is opgericht in 2012 door Miriam Taylor. Het begon als een solo project om muziek te maken en om een aantal original tracks op te nemen die ze de afgelopen jaren geschreven had. De meeste liedjes zijn geschreven vanuit persoonlijke ervaring, levenslessen, music from the heart! Er was een hele lange periode van stilte maar New Night Era is terug! Ze zijn hard aan het werk gegaan met alle liedjes en in juni 2022 is het debuut album Fight For The Light verschenen!

Serge de Groot hield zich bescheiden op de achtergrond. Hij deed wat keyboard en mix klussen voor New Night Era en in 2018 besloot hij zich in de wereld van New Night Era onder te dompelen en kwam full time bij de band. Een album maken leek slechts iets uit een droom en ze sleutelden voort aan de liedjes die er waren en groeiden op diverse vlakken en zeker als muzikanten!

New Night Era was bezig met het plannen van leuke live gigs en toen begon de pandemie. Zij, samen met de rest van de wereld, zaten thuis. Dat hield ze echter niet tegen! Ze begonnen aan de mooie live streaming reis en streamden regelmatig op Facebook en later op Twitch. Deze ervaring ging niet altijd van een leien dakje maar ze deden het wel!

Het was inderdaad een behoorlijke reis en leerervaring! We moesten leren hoe we broadcasting software moesten gebruiken en we hebben met een heleboel dingen ontzettende pech gehad in het begin. Maar we bleven het proberen en we hebben het hem mooi wel geflikt! We hebben zelfs een aantal vrienden gemaakt op Twitch die we ook in het echte leven hebben ontmoet in het begin van 2022! We leren nog elke dag bij en we hebben lol in waar we mee bezig zijn!

Miriam

It’s been a journey but we’re now on our way! | Wintergartan

New Night Era heeft een kleine pauze genomen van het live streamen, niet alleen om even bij te komen van alles maar om om zo vol gas aan het debuut album te kunnen werken en het is gelukt! Op 20 Juni 2022 is het debuut album Fight For The Light uitgekomen en is te beluisteren op alle grote streaming diensten!

Ook daarna hebben ze niet stil gezeten! Miriam kocht in 2021 een Loop station om zo te gaan werken aan vocale harmonieën en het opbouwen van lagen in de muziek. Inmiddels ontwikkelt ze zich tot looper artist en speelt ze de liedjes elke keer in een unieke stijl waardoor geen enkele show hetzelfde zal zijn. Serge vult dit aan op de keys voor een unieke ervaring!

Band Members

Miriam Taylor

Hi, ik ben Miriam en ik woon in het mooie Harderwijk. Ik woon samen met mijn partner en mijn Golden doodle Bobbi. Ik begon met muziek maken zo rond mijn 18de. Mijn opa was zelf muzikant en hij gaf me de inspiratie om muziek op te pakken als mijn hobby. Ik begon met het schrijven van songteksten om met alles wat ik in mijn leven meemaakte te dealen en zo ontstond deze passie. Ik hield vroeger al van de schrijfopdrachten die ik kreeg tijdens de Nederlandse les. Wie zou het toen geraden hebben dat ik zou switchen naar Engelse teksten toen ik ouder werd?

Tijdens de pandemie begon het “live looping” me te fascineren. Alle lagen opbouwen, experimenteren met vocal harmonies, ik vond het fantastisch! Het leuke eraan is dat je liedjes kunt opbouwen zoals jouw bui op dit moment is en dat geen enkele keer hetzelfde is. Omdat de liedjes veel vocale harmonieën bevatten, leek het me voorheen niet te doen om dingen op deze manier live te kunnen doen zonder backing tracks. Nu kan dit gewoon, het is gaaf om te zien hoe de muzikale toekomst zich op deze manier ontwikkelt!

Ik krijg inspiratie vanuit verschillende invalshoeken en luisterde veel naar rock, pop en symfonische metal in de loop der jaren. Combineer dat met de folky invloeden waarmee ik ben groot gebracht vanuit mijn Schotse roots en daar komt een genre uit voort die niet in een standaard hokje past!

Ik hou ook van grafische vormgeving en ben een koffie lover! Ik heb een positieve kijk op het leven en ik sta altijd klaar voor een uitdaging. Wat het leven me ook voor de voeten gooit, ik deal ermee en het komt misschien ooit nog eens in een song terecht!

Portrait of Miriam Taylor on a blue blurred background
Portrait of Serge de Groot rocking the keys. The image is in black and white

Serge de Groot

Hey, mijn naam is Serge en ik woon samen met mijn partner in Harderwijk. Spoiler, Miriam en ik zijn partners in crime, muziek en in het leven en we wonen samen met onze honden. Mijn hond heet Lion en is een uit de kluiten gewassen, zwarte golden doodle.

Ik was al geïnteresseerd in muziek toen ik nog een klein jochie was en het feit dat mijn opa een keyboard speleer was, droeg zeker bij aan mijn keuze om al jong keyboard te gaan spelen. Als kind was ik al geobsedeerd door alles wat met geluid te maken had en nadat ik klaar was met de middelbare school en een opleiding in de ICT, dook ik in de wereld van geluidstechniek.

Ik kwam full time bij New Night Era in 2018 en ik ben ook graag bezig met New Age projecten voor mezelf. Ik haal inspiratie uit spacey en melodieuze sounds en combineer dit graag met pop en rock. Out of this world is een uitspraak die bij me opkomt!

Ik hou ook heel erg van natuur en laat me hier zeker door inspireren in mijn sound design!

Meer over ons!

* We houden van gezelligheid en omringen ons graag met leuke mensen.
* We hebben allebei zeer slecht zicht en dit kan voor leuke uitdagingen zorgen!
* Onze honden zijn niet alleen onze beste vriend, ze zijn ook onze geleidehond en zorgen ervoor dat we nergens tegenop knallen of in zeven sloten tegelijk lopen!
* Serge kan letterlijk geen seconde stilzitten!
* We zijn geobsedeerd door geluid en kunnen dan ook de slappe lach krijgen als iets vreemd of grappig klinkt. Raar of niet, zo zijn wij!
* Serge mag dan een echte Nederlandse kaaskop zijn, het ergste wat je kunt doen is hem een gerecht met kaas voorzetten!
* Miriam heeft zo’n 60 songteksten in haar hoofd en tel daar zo’n 120 akkoord schema’s bij op. Stuur haar naar de keuken en ze vergeet gelijk wat ze daar ook alweer kwam doen…

Portrait of Miriam and Serge. Miriam rests her head on Serge's shoulder. The image is black and white with a cool tint.